nuffnang ads

Follow Us Thanks!

Friday, 11 May 2012

Ong Kim Swee gugurkan empat pemain Harimau Muda


Diantara pemain yang digugurkan adalah Fadhli Shas, Syazwan Yusoff, Faizol Nazlin Sayuti, Shahran Md Zin dan Norsyahrul Azwari tidak akan ikut serta dalam perlawanan persahabatan dengan Hungary dan Slovakia minggu depan.

Pasukan Harimau Muda akan berangkat ke Hungary pada 17 Mei ini hingga 7 Jun bagi menghadapai tiga kelab Hungary dan sebuah kelab Slovakia. Tiga lagi pemain akan digugurkan akan diumum Selasa ini.

"Fadhli tidak dibawa kerana dia akan bersama skuad Harimau Malaya untuk aksi persahabatan bertemu Filipina dan Singapura. Empat pemain Kelantan yang digugurkan bukan tidak bagus tetapi mereka perlukan lebih masa untuk serasi. Saya juga kesuntukan masa." kata Ong Kim Swee kepada akhbar Berita Harian.

"Belainan pula dengan beberapa pemain luar seperti Zubir Azmi, Azrif Nasrulhaq Badrul, Rozaimi Abdul Rahman dan Ashri Chuchu keranan mereka sebelum ini pernah bersama skuad Olimpik," katanya lagi.

Antara tujuan mereka ke Hungary dan Slovakia adalah sebagi persiapan untuk Kelayakan Piala Asia B-22 2013 yang akan bermula pada 23 Jun hingga 3 Julai di Yangon, Myanmar.

Ong Kim Swee walaubagaimanapun enggan mengumumkan senarai akhir 25 pemain yang terpilih kerana Harimau Muda akan bertemu Tampines Rovers dalam Liga Singapura Ahad ini dan bimbang jika terdapat kecederaan.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...