nuffnang ads

Follow Us Thanks!

Tuesday, 8 September 2015

ZULFADLI TOLAK TAWARAN SERTAI BAM



Pemain perseorangan lelaki negara Zulfadli Zulkiffli tidak berminat menyertai Persatuan Badminton Malaysia (BAM) dan lebih selesa meneruskan program latihan dikendalikan bapanya, Zulkiffli Sidek. Ketua Pengarah Majlis Sukan Negara (MSN) Datuk Ahmad Shapawi Ismail berkata perkara itu dimaklumkan oleh Zulkiffli pada Ahad lepas, selepas perbincangan bersama Zulfadli dan bapanya selaku jurulatih, dijalankan Khamis lepas. 

RESEPI KARI IKAN BAWAL

Bola Sepak Malaysia Ke Mana Bisanya?

Assalamualaikum W.B.T,

petikan gambar dari : http://www.melvister.com/

Bercakap mengenai bola sepak Malaysia mesti ramai yang tidak berpuas hati dengan corak permainan pasukan itu. Sudah banyak duit negara yang telah dihabiskan untuk pembangunan bola sepak negara tetapi hasil tidak muncul-muncul lagi. Kemana silapnya pengurusan bola sepak negara?

Monday, 6 July 2015

"Saya tidak akan khianat rakyat dan harta benda negara" - Najib


SEMENYIH: Datuk Seri Najib Razak menegaskan beliau selaku perdana menteri yang dipilih rakyat tidak akan sesekali mengkhianati rakyat dan harta benda negara ini.

Beliau berkata pihaknya tidak akan membenarkan anasir luar untuk menggugat dan menjatuhkan kepimpinan UMNO dan Barisan Nasional (BN) yang dipilih oleh rakyat, sesuka hati mereka.

Isteri Putus Kepala, Suami Putus Tangan


Port Dickson – Wanita maut dengan kepala terputus manakala suaminya putus tangan kiri selepas motosikal dinaiki terbabas dan merempuh penghadang jalan, di Kilometer 14.2, Lebuhraya Seremban-€“Port Dickson, awal pagi tadi.

Jerat Jenayah Bakal Menjerut Leher Najib



Tidak sampai 24 jam Najib Razak terus melakukan "senaman duduk bangun, bangun duduk" untuk menjawab dakwaan Wall Street Journal (WSJ) yang kononnya berbilion ringgit wang dari syarikat 1MDB telah mengalir senyap ke dalam akaun peribadinya. Angka yang disebut oleh WSJ ialah sebanyak AS700 juta bersaman dengan RM2.67 billion.

Subhanallah! Inilah Rupa Sebenar Air Zamzam Setelah Melalui Mesin X-Ray yang Pasti Mengejutkan Umat Islam


Air zamzam berbeza dengan air biasa. Air dari tanah suci Makkah yang sering di bawa pulang dari mengerjakan haji atau umrah ini bila dilihat dari X-Ray kelihatan lebih pekat.

Anda boleh lihat dalam gambar di bawah yang dipetik dari sumber indonesia, di Madinatul Hujaj, Jeddah, Arab Saudi, itu adalah gambar bagasi jemaah haji yang terbang dengan Garuda Indonesia, melalui mesin X-Ray dikatakan air zamzam berwarna pekat dan kelihatan hitam, sedangkan air biasa kelihatan biasa sahaja.



Wednesday, 8 April 2015

Jawapan Balas Mahathir Kepada yang Mengkritik Dia KAW2 Kerana Bidas Najib


1. Saya tidak tawar untuk menolong sesiapa untuk mengatasi apa-apa masalah.
2. Dalam blog saya, saya tidak menuduh Dato Seri Najib melakukan apa-apa jenayah. Itu boleh ditentukan jika polis dapat membuat siasatan. Yang saya pohon ialah jawapan kepada soalan-soalan yang disuarakan oleh ramai rakyat.

Tuesday, 7 April 2015

Bagaimana Caranya Paul Walker ‘Dihidupkan’ Kembali Dalam Fast & Furious 7

Kepada sesiapa yang telah menonton filem terbaru Fast & Furious 7 sudah pasti sedikit hairan dengan watak Brian O’Connor yang boleh dihidupkan kembali dalam filem ini.

Paul Walker yang memegang watak sebagai Brian O’Connor dalam filem Fast & Furious telah meninggal dunia pada akhir tahun 2013 setelah terlibat dalam satu kemalangan maut.

Kematian Paul Walker menyebabkan pihal Universal menunda pelancaran Fast & Furious 7 selama setahun. Paul Walker meninggal dunia pada saat filem Fast & Furious 7 masih dalam penggambaran.

Sunday, 5 April 2015

Ketumpulan Jentera Serangan rugikan 3 mata buat Kelantan


Pasukan kelantan tewas 1-2 kepada pasukan Terengganu semalam. Penguasaan permainan diantara kedua-dua pasukan adalah seimbang. Banyak peluang yang terhidang dilepaskan oleh jentera serangan pasukan kelantan di depan gol pasukan lawan. Kelantan perlu memperbaiki corak serangan dan pertahanan pemain jika mahu memenangi didalam perlawanan seterusnya nanti. Tahniah di ucapkan kepada pasukan Terengganu yang telah muncul juara liga super semalam.

Pato Pilihan Tepat JDT


Pemain baru sensasi Johor Darul Takzim iaitu Pato Rodriquez mula menunjukkan taringnya apabila berjaya menjadi permain yang banyak membantu kesebelasan utama didalam serangan dikubu pihak lawan. Pato mempunyai skill yang hebat dan assist yang cantik membuka peluang kepada rakan sepasukan untuk menjaringkan gol. Namanya mula di perkatakan oleh kesemua penyokong JDT sekarang.

Monday, 23 March 2015

Ini Apa Yang Berlaku Sekiranya Kita Minum 10 Coke Setiap Hari

Seorang lelaki bertindak gila apabila dia membuat keputusan untuk minum sebanyak 10 tin air coke setiap hari selama sebulan. Tujuannya adalah untuk melihat perubahan yang akan berlaku kepadanya selepas sebulan. Sepanjang tempoh eksperimen, lelaki ini masih melakukan aktiviti senaman hariannya (gym dan jogging) seperti biasa.



Sebelum ujian ini dimulakan, berat badannya adalah 168 pound (76.2 kg)

Friday, 20 March 2015

Tambang teksi dan kereta sewa naik?


KUALA LUMPUR 19 Mac - Tambang teksi dan kereta sewa naik antara 20 hingga 67 peratus berkuat kuasa serta-merta manakala kadar tambang bas ekspres akan naik 22.6 peratus mulai 15 Mei ini.

Tuesday, 3 March 2015

Kereta Ferrari Milik Azlan Typewriter (7 Gambar)

Penyanyi bersuara padu yang hebat iaitu Azlan Typewriter merupakan antara selebriti yang mempunyai kereta mewah.

Azlan Typewriter memiliki kereta Ferrari F430 bewarna merah yang amat cantik dan menawan.

Azlan Typewriter dilihat berkongsi gambar keretanya itu sewaktu convoy trip bersama rakannya yang memiliki beberapa kereta mewah yang lain.

Namun Azlan Typewriter tidak mahu mengulas lebih lanjut apabila ditanya tentang keretanya itu, terlalu peribadi katanya.

Fazura Selfie dalam tandas yang sangat mengancam

Nama Fazura sememangnya semakin meletup-letup di industri hiburan tanah air. Lebih-lebih lagi apabila artis jelita ini menjadi salah seorang juri di rancangan yang cukup-cukup terkenal di negara ini iaitu Maharaja Lewak Mega 2014.

Baru-baru ini dia mengongsikan sekeping gambarnya di dalam bilik air tanpa mengenakan sebarang make up. Namun, dia masih kelihatan jelita dengan wajah yang bersih di dalam gambar selfie tersebut. Jom lihat gambar itu di bawah.

Cikgu Upload Status Yang Paling Memalukan ?

Sekadar gambar hiasan

#Demand betul cikgu ni... Rugilah siapa kahwin dengan cikgu ni...

Ranking badminton Seluruh England 2015

LONDON: Berikut adalah ranking badminton perseorangan lelaki dan wanita kejohanan Seluruh England yang bermula di sini, hari ini.

LELAKI


PEMAIN ranking pertama badminton perseorangan lelaki Seluruh England 2015, Chen Long dari China.

Tips untuk kurus yang mudah & berkesan



1. Mulakan hari anda dengan menu dan jumlah sarapan yang mencukupi. Ini akan membantu mengurangkan jumlah kalori sepanjang hari. 
2. Pastikan setengah hidangan untuk makan tengahari dan makan malam mengandungi sayuran dan buahbuahan 
3. Makanlah sedikit sebelum anda menghadiri majlis makan malam. Ambillah telur rebus, epal dan minumlah teh sebelum ke majlis tersebut. Ini akan mengurangkan nafsu makan di majlis itu 

Monday, 2 March 2015

Aksi Karekter Marvel Yang Pelik dan Kelakar (23 Gambar)


Teknik Mengambil Gambar Yang Awesome Real (8 Gambar)

Size Rangka Manusia yang Luar Biasa di Arab. (7 gambar)

Aktiviti cari gali gas di selatan timur padang pasir Arab menjumpai tinggalan rangka manusia saiz luar biasa.

Dragon Ball Z: Light of Hope - Pilot





Awesome Dragon Ball Z : Light of Hope...best trailer cerita ni..xsabar nak tunggu

bila akan keluar panggung..sama-sama kita saksikan.



Admin bagi 4 bintang....

10 Individu Terkaya Dunia, Singapore, Indonesia & Thailand Tahun 2015

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, sebelum ini kita sudah baca entri “10 individu terkaya Malaysia 2015” yang menunjukan kemerosotan jumlah harta untuk semua 10 billionaire Malaysia. Berbeza pulak dengan 100 individu terkaya dunia 2015 yang menunjukkan peningkatan jumlah USD6.6 trillion berbanding USD5.4 trillion pada tahun 2014. Buat pertama kali orang terkaya dari Tanzania dan Lithuania masuk dalam senarai terkaya dunia.
Tan Sri Robert Kuok orang paling kaya di Malaysia dengan harta terkumpul USD11.3b tersenarai pada kedudukan ke 106 orang terkaya di dunia 2015. Bill Gates mengambil alih semula kedudukan dari Carlos Slim Helu sebagai orang paling kaya di dunia 2015. Dari 100 terkaya dunia, kekayaan Mark Zuckerberg toke Facebook paling banyak meningkat dari USD15.2b kepada USD28.5b.
Senarai 10 Individu Terkaya Dunia 2015

Sunday, 1 March 2015

7 Zikir Membuka Pintu Rezeki

1. Memperbanyak Membaca – La hawla Wala
Quwwata Illa billah – Barangsiapa yang
lambat datang Rezekinya hendaklah banyak
mengucapkan – La hawla Wala Quwwata Illa
billah (HR. At- Tabrani)
2. Membaca – La Ilaha Illallahul Malikul
Haqqul Mubin -
Barangsiapa setiap hari membaca La ilaha
illallahul malikul haqqul mubin maka bacaan
itu akan menjadi Keamanan dari Kefakiran dan
menjadi Penenteram dari rasa Takut dalam
Kubur (HR. Abu Nu’aim dan Ad Dailami).

Cara Mengatasi Masalah Kuat Marah Pada Anak


Buat renungan kita bersama..para ibu bapa sekalian..
Kepada ibu bapa yang ringan tangan dan mulut….renung-renungkanlah.

Anak kita adalah cermin diri kita…….. 

Kanak-kanak dalam lingkungan umur 2-7 tahun (preschool memang sering dilabelkan lasak kerana ingin mencuba apa sahaja yang dilihat dan mereka juga didapati ‘tidak dengar kata’. Apa yang berlaku ialah ketiadaan komunikasi dua hala di antara ibu bapa dan anak. 

Cara Solat Sunat Taubat dan Taubat Nasuha

Di sini terdapat cara melakukan solat sunat taubat dan cara untuk taubat nasuha. Dalam islam seluas-luas pintu adalah pintu taubat. Allah S.W.T tidak akan jemu untuk mengampunkan hambaNya selagi hambNya percaya bahawasanya Allah S.W.T adalah satu-satunya Tuhan Yang Maha Mengampunkan hambaNya.
Dalam kalangan kita,mungkin ramai yang ingin bertaubat namun tidak tahu ke mana arah untuk mencari panduan. Berdampinglah dengan orang-orang soleh, jagalah solat, bacalah Al-Quran.

TANDA-TANDA KEMATIAN



Adapun tanda-tanda ini terbahagi kepada beberapa keadaan : 
Tanda 100 hari sebelum hari mati
Ini adalah tanda pertama dari Allah SWT kepada hambanya dan hanya akan disedari oleh mereka-mereka yang dikehendakinya. Walaubagaimanapun semua orang Islam akan mendapat tanda ini cuma samada mereka sedar atau tidak sahaja. Tanda ini akan berlaku lazimnya selepas waktu Asar Seluruh tubuh iaitu dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki akan mengalami getaran atau seakan-akan mengigil.

Untuk Tatapan Para Suami



Ada aku peduli isteri dan anak2ku sudah makan atau belum...

Ada aku peduli jika isteriku tak sempat makan kerana sibuk melayan anak-anak....

Ada aku peduli jika isteriku masih di dapur menyediakan keperluan pagi esok ketika aku sedang berdengkur...

Wajib Baca - Rahsia Iblis Yang Ramai Tidak Tahu



DIALOG RASULULLAH DAN IBLIS
Suatu ketika Allah SWT memerintahkan seorang Malaikat menemui Iblis agar menghadap Baginda Rasul saw untuk memberitahu segala rahasianya, baik yang disuka maupun yang dibencinya. Hal ini dimaksudkan untuk meninggikan derajat Nabi Muhammad saw dan juga sebagai peringatan dan perisai umat manusia.

Warden Asrama Belasah Murid Sampai Mati Dihukum Gantung

Keadaan arwah Saiful Syazani ketika berada dalam keadaan koma selepas dibelasah warden asrama.

Makanan Terkecil Didunia yang Menyelerakan (15Gambar)

15 Gambar admin tunjukkan dibawah mengikut ukuran tangan manusia. Kecilkan size makanan ni tetapi menyelerakan.


HUKUM MENJILAT KEMALUAN ISTERI DALAM ISLAM


Sekadar Gambar Hiasan
Allah s.w.t menciptakan tubuh manusia dengan fungsi masing-masing. Justeru Islam melarang dari mendatangi isteri dari ‘duburnya’ dan juga semasa haid atau nifas, kesemua pengharaman ini mempunyai dalil dan nas yang khusus. Namun isu ‘oral seks’ tidak mempunyai dalil khusus yang melarang, ini menyebabkan berlakunya perbezaan pendapat di kalangan ulama Islam.

Wah - 10 Gambar Kehidupan Orang kaya di Dubai, UAE

Blog Makanan - Top 10 Makanan Paling Sedap Di Dunia

 CNN International merupakan salah satu channel berita 24 jam yang ditayangkan kat seluruh dunia. Baru-baru ni, CNN dah menjalankan satu worldwide survey untuk mendapatkan ranking makanan paling sedap di dunia. Hasilnya, 50 jenis makanan dari seluruh dunia telah disenaraikan! Jom tengok apakah 10 makanan yang paling sedap hasil dari survey tersebut.

1. Massaman curry, Thailand

5 JENIS PEREMPUAN YANG LELAKI TAKNAK DATE

sekadar gambar hiasan

Jika hubungan percintaan anda terputus di tengah jalan, pasti anda merasakan si dialah puncanya. Malah, jika ada sesuatu yang tidak kena dalam hubungan anda, ia mungkin bukan sebab si dia. Boleh jadi andalah yang menjadi punca sebenar.

10 CARA MENGEKALKAN KESIHATAN KETIKA MUSIM PANAS!


Cara/Tips mengekalkan kesihatan di musim panas:

  1. Minum minuman isotonik seperti 100plus dan sebagainya (boleh gantikkan garam dan mineral yang hilang semasa berpeluh).

PATO RODRIGUEZ Pemain baru Johor Darul Takzim

Rooney ledak 2 gol bantu Man United benam Sunderland; Villa kalah lagi

PENYERANG Manchester United, Wayne Rooney (tengah) meraikan jaringan selepas menyempurnakan penalti ketika bertemu Sunderland di Old Trafford, awal pagi tadi. - Foto AFP

Antara Perhiasan Rumah Yang Dilarang Dalam Islam

RUMAH adalah tempat perlindungan & beristirahat.Pastinya setiap orang inginkan ketenangan setiap kali berada di rumah.Dalam mencari ketenangan, tentu sahaja kita memerlukan rumah yang bersih tanpa wujudnya barang-barang yang boleh mendatangkan kemusyrikan kepada kita.
Dalam satu hadis yang diriwayatkan oleh Ibnu Hibban
Rasulullah s.a.w. bersabda: “Empat unsur yang membawa kebahagian iaitu isteri solehah, tempat tinggal yang luas, jiran yang baik & kenderaan yang menyenangkan hati”…
Manakala di dalam surah an-Nahl (80), Allah s.w.t. berfirman :”Allah menjadikan untuk rumah-rumah kamu sebagai tmpt yang menyenangkan”…

Kreatif - 5 Gambar Yang Perlu Anda Lihat.






Saturday, 28 February 2015

Tips meniaga online dan mengiklankan produk !

Teringin meniaga online.. produk ada.. bajet ada tapi camana dengan marketing ? Nak guna media sosial seperti instagram , facebook atau blog ?



Segalanya bergantung pada apa yang nak dijual.. Ok.. Amik contoh la.. Andai aku nak menjual PATI BATOOK ORI yang bagus untuk kegunaan anak anak kecil terutama yang ada lelah , batuk , selsema dan macam macam lagi kegunaan ! Ahaaaa.. Camana aku nak promote dan pada masa sama , persaingan amatlah tinggi ? Persaingan dengan produk produk lain ?
Ok.. aku tak perlu buat perbandingan dengan produk lain.. Tapi apa yang aku perlu buat ialah , promosi tanpa henti ! Berpegang pada cara hero hindustan berlawan dengan penjahat .. ‘ Biar kalah dulu , menang kemudian..’ , sebaiknya ialah viralkan produk aku ni di media sosial !
Tempoh ? Ok.. mula mula cari orang yang sesuai utk review produk aku ni.. Contohnya blogger yang kebetulan ada anak tak sihat ..selsema atau batuk.. Cuba offer pada dia secara percuma. Tak perlu review dan update .. Bagi je dia cuba dan nak tau kesannya selepas guna ! Andainya produk tu berkesan , baru offer dia untuk buat review di blognya dan update di media sosial miliknya. Bayar la .. jgn free la ! Tujuan bayar untuk mereka menulis dengan lebih teliti dan berkesan. Kalau free , kang tulis ala kadar kan ? Yelah .. freeeee la katakan !
Ok… Bila dah buat gitu , jangan terus nak harap ramai giler pelanggan yang membelinya ! Kumpul testimonial dan pastikan diupdate dalam fan page serta blog peribadi anda sendiri ! Ahaaa..

Perlu ke guna blogger yang top atau popular ? Tak semestinya.. Yang kecik kecik anak pon ok jer.. asalkan blognya serta media sosialnya ada pengikut..
Kemudian , promosi di media sosial terutama Facebook. Cari yang sesuai.. Maksud aku , bila dia post jer .. ada LIKE ..tak perlu beribu riban tapi berkualiti ! Like yang berkualiti boleh kita tau melalui sapa yang LIKE .. Maksud aku , orang tu ada kuasa membeli , berpendidikan , berprofesion serta bijak .. Ahaaa.. Sebab diorang takkan suka suka main LIKE je kan ?
Kerapkan update gambar produk dan infomasi di Facebook yang kita pilih dan langgan. Kalau aku , aku akan pilih akaun personal sebab follower lebih kenal akan pemilknya ! Lama kelamaan , orang akan mula bertanya dan percaya ..
Seperti yang berlaku pada aku hari ini.. Seorang pengiklan pada awalnya agak kurang yakin tapi aku berjaya menyakinkannya kerana dia punya produk yang berkualiti serta tiada pesaing ! Maka tak perlu takut untuk meniaga..

Kesannya ?

“ Ben , saya rasa .. saya akan terus sambung mengiklan untuk bulan bulan seterusnya .. “.
Aku senyum jer..

Yang penting , bila nak mengiklankan produk anda .. carilah blogger yang tak kedekut .. Dan jika nak berjaya , jangan takut takut meniaga .. Jangan tanam bijik durian hari ni , dan harapkan berbuah minggu depan.. Meniaga ni seronok kalau kita tau camana nak meniaga dan tujuan meniaga.. Kalau nak kaya , maka usahanya mestilah lebih kan ?

Sumber : http://www.benashaari.com/

Klinik Kesihatan Kerajaan Malaysia Adalah Yang Termurah Di Dunia

Apabila kita bercakap mengenai Klinik kesihatan mesti kita akan ingat RM1 kan. Apa tak nya setiap kali kita menerima rawatan mesti kita diwajibkan bayar hanya RM1. RM1 tu patutlah termurah di dunia. Kita sepatutnya bersyukur.

Nak diceritakan aku ni dah ada 2 orang anak. Kedua-duanya masih kecil lagi. Sampai je masa mesti perlu check up.


Tapi setiap kali pi check up tak sah kalau tak 2 atau 3 jam menunggu baru siap. Aku harap kerajaan tingkatkan lagi daya kerja nurse-nurse & staff klinik atau hospital kerajaan. Harga bayar dah murah tambah lagi sistem kerja cekap & cepat yang ni aku kasi A pada kemudahan Awam yang kerajaan bagi. Topik ni aku saja nak kongsikan pada semua pembaca. Mesti ramai yang sama hadapi keadaan macam aku ni. Kalau kita tak tegur siapa lagi nak tegurkan. InsyaAllah aku harap suatu hari nanti ada perubahan.

Bayar lebih harga minyak esok? Salahkan 1MDB - Rafizi


Pemansuhan sistem subsidi bahan api bukan hanya membuat pengguna terdedah kepada turun naik harga minyak mentah global tetapi juga membawa kepada ketidakstabilan nilai ringgit sepertimana ramai yang akan rasainya melalui harga bahan api esok.

Walaupun kerajaan hanya dijangka mengumumkan harga runcit bahan api rasmi untuk Mac malam ini, Setiausaha Agung PKR Rafizi Ramli telah memberi amaran bahawa ia akan menjadi lebih tinggi.

Rafizi berkata kenaikan kecil dalam harga minyak mentah dunia, menjadi lebih teruk dengan ringgit yang lemah yang sebahagiannya disebabkan oleh masalah lebih RM40 bilion hutang yang ditanggung 1Malaysia Development Berhad (1MDB) yang dimiliki kerajaan.

“Oleh itu, turun naik ringgit mempunyai kesan yang terus kepada harga minyak yang dibayar oleh rakyat," kata beliau dalam satu kenyataan hari ini.

Rafizi (kiri) berkata, Di bawah pentadbiran Datuk Seri Najib Abdul Razak sebagai perdana menteri dan menteri kewangan, kadar matawang ringgit kini jatuh ke paras terburuk sejak krisis kewangan Asia 1998.

"Jika Datuk Seri Najib menyalahkan pasaran minyak mentah dunia akibat turun naik harga minyak, maka beliau bertanggungjawab sepenuhnya kepada turun naik kadar matawang ringgit.

“Kenaikan harga petrol dan diesel yang akan dihadapi oleh rakyat Malaysia dalam bulan-bulan mendatang adalah akibat kegagalan beliau sebagai perdana menteri dan menteri kewangan. kata Rafizi.

1MDB dimiliki oleh Kementerian Kewangan yang diterajui oleh Najib, dan beliau juga adalah pengerusi lembaga penasihat syarikat tersebut.

Negara kini menggunakan sistem apungan terurus di mana harga purata minyak untuk bulan semasa digunakan sebagai penanda aras untuk menentukan harga runcit bahan api bulan seterusnya.

Oleh itu, turun naik nilai ringgit mempunyai kesan yang terus kepada harga minyak yang dibayar oleh rakyat.

“Ini menimbulkan kesulitan kepada rakyat kerana kejatuhan harga minyak bermula dari September 2014 diiringi dengan kejatuhan nilai ringgit berbanding AS.

"Nilai ringgit yang kini didagangkan pada tukaran sekitar RM3.60 bagi setiap AS$1 telah susut sebanyak 10 peratus dalam tempoh enam bulan berbanding tempoh asal sekitar RM3.30 bagi setiap AS$1,” kata Rafizi. - Malaysiakini

Kim Kardashian Kongsi Gambar Menggoda Rai 27 Juta Pengikut Di Instagram


Demi meraikan jumlah pengikut Instagramnya yang kini sudah pun mencecah sebanyak 27 juta, Kim Kardashian West berkongsikan gambar seksi dan menggodanya yang hanya mengenakan pakaian dalam berwarna merah, menyerlahkan lagi ‘asetnya’. Foto tersebut sudah tentu mendapat pujian ramai lelaki.

Sudut lain kisahnya, Kim dan ahli keluarganya yang membintangi siri realiti Keeping Up With The Kardashians dilaporkan sudah menandatangani kontrak terbaharu siri tersebut yang memberikan pulangan sebanyak RM361 juta buat mereka sekeluarga.

Program tersebut turut dibintangi ibu Kim, Kris Jenner, dan adik-beradik Kim iaitu Kourtney, Khloe, Kendall Jenner dan Kylie Jenner sehingga kini masih lagi menjadi program nombor satu di Saluran E! yang membawa keuntungan buat stesen televisyen tersebut.  

-Siakapkeli.com.my

10 Jenis Wanita Yang Lelaki Takkan Jadikan Isteri


1. Perempuan Bodoh

Bodoh dalam konteks yang aku gunakan ini bukanlah bodoh dalam pelajaran tapi suka membuat diri kelihatan bodoh depan khalayak ramai. Antara perkara yang boleh dikatakan bodoh adalah tergelak kuat kuat, gelabah kerbau, berpakaian seperti Lady Gaga dan sebagainya. Sememangnya tak salah jadi lain dari yang lain tapi tengok keadaan la. Kalau orang lain dah kata ”macam bodoh je” maknanya adalah yang tak kena.

2. Perempuan Gedik

Yang ni bukan setakat lelaki saja yang tak minat tapi perempuan pun sama menyampah. Kalau berjalan pun over sangat. Tak tahulah kenapa. Selalunya pelaku gedik ni anak perempuan yang dimanjakan ibubapa, hidup dalam kemewahan atau mahu lelaki mengelilingi mereka. Jika yang mengelilingi mereka tu lelaki baik okey la sikit tapi semuanya nakkan sesuatu. Faham faham saja lah.

3. Perempuan Perasan Cantik

Yang ni paling aku menyampah. Kalau yang betul betul cantik tu tak payahlah dihebohkan kecantikan tu. Bukannya orang lain tak nampak. Jelas depan mata kan? Inikan tidak. Untuk tambah cantik tu, pakai lagi seksi seksi. Siap promo dekat status facebook lagi tu. Lelaki ni memang suka perempuan macam ni tapi bukan nak buat isteri tapi saja nak main main. Dan ada juga yang tak cantik tapi perasan diri tu hot. Pernah sekali jumpa seseorang dekat hentian bas. Dahlah gemuk, hitam pula tu. Lepas tu diwarnakan pula rambutnya. Memang macam afrika. Sepatutnya bila dia dah sedar muka tak market, tak payahlah perasan lawa. Lelaki straight pun boleh jadi gay kalau ditakdirkan hidup dengan perempuan macam tu.

4. Perempuan Banyak Membebel

Lelaki mana suka bakal isteri membebel? Aku dengar cikgu Arbayah membebel dekat sekolah dulu pun dah naik pitam. Pening lelaki tu bila seseorang perempuan tu panjangkan sesuatu isu tu berkali ganda dari sebenarnya. Bila waktu exam tak nak pula mereka tulis panjang panjang. Kadang kadang sampai sejam line telefon si lelaki sibuk dengan khutbah jumaat si perempuan. Pening lelaki tu. Jadi, si lelaki pun berfikir ”jika begini la keadaannya sebelum kahwin, sebelum dapat anak, mesti lepas kahwin kena buat pembedahan telinga”.

5. Perempuan Banyak Bekas

Jika seseorang perempuan itu banyak bekas pasangannya selalunya dia merupakan seseorang yang tidak setia kepada pasangan. Asyik bertukar sahaja. Oleh itu, akan terdapat 2 pendapat si lelaki terhadap kemungkinan yang bakal berlaku selepas berkahwin. Pertama adalah perkahwinan akan berakhir dalam tempoh masa kurang 3 tahun. Kedua, si isteri akan main kayu tiga dengan lelaki lain manakala rumahtangga asyik berperang.

6. Perempuan Yang Kuat Cemburu

Jika diikutkan keadaan sebenar, lelaki lagi kuat cemburu. Tapi ada juga perempuan begitu. Apabila melihat si lelaki keluar dengan seorang perempuan lain mulalah si perempuan menuduh. Kadang kadang apabila si lelaki berpimpin tangan dengan seorang perempuan tua buta melintas jalan pun boleh jadi kes. Adakah patut? Jika cemburu sangat cari lah dahulu saksi atau bukti.

7. Perempuan Yang Memang Sudah Terserlah Kejahatannya

Kalau perempuan tu merokok, minum arak dan ada kalanya mengaku sudah bukan islam lagi maka memang bukan pilihan si lelaki lah untuk mereka dijadikan isteri. Sekadar kawan mungkin ya. Jika peneman hidup, ”tak ada maknanya”. Sebenarnya aku pernah bercinta dengan seseorang yang mempunyai ciri ciri seperti diatas. Apabila dinasihatkan tidak pun mahu dia mendengar. Siap promo agama baru dia lagi tu. Tak minat aku. Tak sampai dua bulan berpisah.

8. Perempuan Yang Tak Tahu Buat Kerja

Apa rupanya bila seseorang perempuan tu tak tahu memasak, basuh baju, menyapu dan sebagainya? Adakah si lelaki yang harus menjaga urusan keluarga kelak manakala si perempuan yang mencari nafkah batin? Jika tidak, maka nampaknya tunggang terbalik lah keadaan rumah. Bontot anak bermekap kunyit kuning tidak berbasuh, kain pakai bersepah sepah dan dapur tidak pernah berasap. Lelaki pun cari lagi satu.

9. Perempuan Selekeh

Oleh kerana dulu aku ni selalu bersendirian di sekolah jadi aku selalu la perhatikan perempuan. Kadang kadang tu banyak juga aku tengok perempuan yang tak ada muka perempuan. Dengan tudung tak beriron, baju ada sos, lengan ketiak pun ada hitam, geli aku tengok. Kalau budak tingkatan satu tu okey lagi tapi ni dah nak masuk tingkatan lima. Dalam hidup ni, tak lawa tak apa. Tapi jangan jadi selekeh. Tak kan si lelaki nak dengar orang kampung kata ”bini si polan tu muka cam kerbau bala. Berlumpur je setiap hari”?

10. Mahal Sangat

Yang ni istimewa sikit sebab bukan semuanya salah perempuan. Jika kita perhatikan sekarang ni, ramai betul perempuan yang nak dinikahkan dengan hantaran kahwin yang tinggi. Selalunya bukan si perempuan yang minta tapi ibubapa yang menggatal sangat nak menjual anak. Kadang kadang anak tu dilelong sampai sepuluh ribu ringgit. Kalau anak tu sambung Master okey lagi. Tapi belajar setakat form 4. SPM pun tak ambil. Harapkan muka sahaja sebagai pakej. Adakah patut harganya mahal? Si bakal suami kalau berkemampuan tidak apa tapi kerja setakat toreh getah. Jangan anak tu jadi andartu sudah.

Sumber: http://eberita.org

Hafiz Awanano Selamat Bertunang Dengan Gadis Senegeri (6 Gambar)

Hafiz Suip selamat bertunang dengan gadis pilihannya, Effy, yang juga merupakan anak jati kelahiran Sarawak, sama seperti Hafiz.

Bukan main meriah lagi ya majlis pertunangan Hafiz ni ya, dah macam majlid perkahwinan. Itulah yang dapat dilihat menerusi gambar bidikan CST Productions ini.

Besar atau kecil majlis itu tidak menjadi persoalan asalkan mereka yang penting dalam hidup mereka dapat hadir pada majlis itu yang diadakan di Kuching, semalam.







4 Gudang Sisa Toksik Di Bukit Nanas Terbakar

sekadar gambar hiasan

SEREMBAN – Empat gudang menyimpan sisa toksik di Pusat Pengurusan Sisa Berjadual Kualiti Alam di Bukit Nanas, dekat sini, terbakar jam 1.30 tengah hari tadi.

Jurucakap bomba berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan pada jam 1.41 tengah hari dan bergegas ke lokasi kejadian bersama tiga jentera dan 22 anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat Seremban dan Seremban 2.

Pasukan Unit Bahan Berbahaya (HAZMAT) dan Perkhidmatan Perubatan Penyelamat Kecemasan (EMRS) turut dikejarkan ke lokasi kejadian.

“Usaha mengawal kebakaran masih diteruskan bagi mengelak merebak ke kawasan lain dan tiada kemalangan jiwa dilaporkan,” katanya. – BH Online


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...